Personeelstekort en hoge werkdruk in het notariaat? Zo zorg jij voor verlichting!
Blog

Personeelstekort en hoge werkdruk in het notariaat? Zo zorg jij voor verlichting!

Talent vinden en binden lijkt binnen het notariaat steeds ingewikkelder te worden. Het tekort stijgt, evenals de werkdruk. Hoe keren we het tij? Geoptimaliseerde werkprocessen kunnen voor verlichting zorgen, waardoor ook het werkplezier wordt verhoogd. In deze blog leggen we uit hoe ook jouw notariaat een workflow creëert die voor je werkt.

Helaas, ook in het notariaat is er sprake van krapte. De afgelopen twintig jaar daalde het totaal aantal notarissen, kandidaat-notarissen en toegevoegd notarissen met 9%, van 3552 naar 3230. Het aantal notariële akten steeg in die periode van 1,6 miljoen naar ruim 2 miljoen, wat leidde tot een hogere werkdruk. Uit een onderzoek van het FD blijkt: het maakt dit vak voor veel mensen minder aantrekkelijk...

Administratieve lasten verminderen

Een notaris heeft een hoop administratie en actualiteiten om bij te houden. Het is vaak moeilijk om dit proces overzichtelijk te houden. Maar is er eenmaal een goede workflow ingericht? Dan voorkom je zowel het maken van fouten als het ontstaan van een te hoge werkdruk. Wat steun in de rug kan bieden, is een goed functionerend systeem dat het werkproces versimpelt. De voordelen?

  • Met een goed werkproces bespaar je tijd
    Dat klinkt logisch. Toch kan het een uitdaging zijn om zaken risicoloos te automatiseren. Kies daarom een systeem waarin je zelf kan bepalen wat je wel en niet wilt automatiseren. Zo houd je het heft altijd in eigen hand, maar voltooi je een aantal stappen in het werkproces toch sneller dan voorheen.  
  • Voorkom fouten en verminder de werkdruk
    Eén klein detail dat wordt gemist kan al vervelende gevolgen hebben. Fouten worden vaak gemaakt door onoverzichtelijkheid of simpelweg omdat het te druk is. Dit heeft niet alleen impact op de volledigheid van dossiers, het zorgt tegelijkertijd voor nog meer werkdruk. Wanneer de gehele workflow zich afspeelt in één systeem, worden onnodige fouten voorkomen.
  • Veiligheid van vertrouwelijke gegevens staat centraal  
    Het is misschien wel de grootste zorg van elke notaris: de veiligheid van vertrouwelijke gegevens. De angst dat er gegevens uitlekken speelt altijd op de achtergrond. Goede software wordt echter continu geüpdatet en door specialisten onderhouden. Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid staan voorop.  

Om jou op dit gebied te ondersteunen heeft Quantaris Qu-Notary ontwikkeld: een beheer- en informatiesysteem in één.

Een geautomatiseerde workflow die voor je werkt

Qu-Notary is geschikt voor elk notariskantoor. Het zorgt voor snellere en completere werkprocessen, directer en beter inzicht van de statussen van dossiers en het brengt een gezamenlijk digitaal platform voor het gehele kantoor.  

Het voordeel van een geautomatiseerde workflow? Dat het niet uitmaakt of je als notariskantoor vooruitstrevend of iets terughoudender bent; de software is leidend. Qu-Notary stuurt je als door het proces heen. Het systeem vertelt je wat je moet doen. Alle velden die je eerder her en der in verschillende programma’s moest toevoegen, zijn nu allemaal in één overzicht samengebracht.

Enthousiast geworden om Qu-Notary op maat in te zetten binnen jouw notariskantoor?

We maken graag kennis!