Jan Kerkhof
Blog

Jan Kerkhof

Oud-collega Jan aan het woord. Hij is met pensioen en blikt terug op een mooie periode bij Quantaris.

Jan Kerkhof heeft jarenlang gewerkt bij Quantaris als medewerker Customer Support en is nu met pensioen.

Bij Quantaris is zijn afwezigheid goed merkbaar, regelmatig ontvangen wij de vraag of Jan aanwezig is. Daarom laten we graag Jan aan het woord via deze blog, om toch zo zijn aanwezigheid  bij Quantaris terug te laten komen.

Jan is geen onbekende voor de klanten van Quantaris. Mocht u hem toch niet kennen, dan stellen wij hem graag voor. Jan Kerkhof is 68 jaar en zijn hobby is fotografie.

Twintig jaar geleden begon zijn avontuur bij Quantaris. Hij is toen bij Quantaris in dienst getreden als medewerker Customer Support. Het notariaat was voor hem een volledig onbekende wereld. “In het begin duizelde het mij van alle termen die in het notariaat worden gebruikt. Dankzij de goede ondersteuning en begeleiding van collega’s en zelfstudie heb ik in de loop van de jaren veel bijgeleerd.”

In het begin was het takenpakket van Jan zeer breed. Dat ging van servers, printers, Windows, Novell, Office en uiteraard ook de software van Quantaris. Er waren in die tijd nog geen middelen om op het scherm van de klant mee te kijken. Daarom was het zaak om nog beter te luisteren en te achterhalen waar de klant mee geholpen kon worden.

Tegenwoordig heeft Quantaris ook een scala aan hulpmiddelen zoals teamviewer om een scherm over te nemen. Dat draagt volgens Jan zeker bij aan het geven van een goede support en het snel kunnen bepalen waar de klant mee geholpen kan worden.

“Wat ik in de loop van de jaren heb geprobeerd, is om geduldig te luisteren naar alle mensen die ik aan de lijn heb gehad en geprobeerd rustig vragen te stellen. Zaak is om goed te blijven luisteren. Er zijn zeker momenten geweest dat ik goed moest nadenken en ik in de materie moest duiken.  Ik heb altijd geprobeerd om zo goed mogelijk advies te geven. Of dit uiteindelijk altijd gelukt is, kunnen  jullie alleen beoordelen. Ik heb in ieder geval mijn uiterste best gedaan.”

Per 1 januari 2019 is Jan met pensioen gegaan. “Ik mag me dan ook vanaf dat moment gepensioneerd noemen. De afgelopen jaren heb ik me met veel plezier ingezet voor Quantaris en voor al haar klanten. Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de goede samenwerking en begrip wat ik heb gekregen. Wat ik zeker weet, is dat ik de contacten ga missen.”