Maak kennis met onze medewerkers! Deel 2: Nicole van ’t Hull
Ons team

Maak kennis met onze medewerkers! Deel 2: Nicole van ’t Hull

Wie zijn continu bezig met het ontwikkelen van software om de werkprocessen in elk notariaat te verbeteren? In deze serie interviews stellen we onze medewerkers aan je voor. Nicole van ’t Hull is als Software Developer een belangrijke schakel binnen onze organisatie. In dit interview vertelt ze wat ze precies doet en wat Quantaris voor haar betekent.

Nicole werkt al negentien jaar bij Quantaris. Ze begon als consultant. In die functie was ze veel bij klanten over de vloer. Het vele reizen was echter moeilijk te combineren met haar (toentertijd) jonge kinderen, waardoor ze de overstap maakte naar modelontwikkeling. Tegenwoordig valt ze onder de afdeling R&D (Research & Development). Maar wat houdt haar huidige functie precies in?

Software die voor je werkt

Als Software Developer is Nicole elke werkdag bezig met het ontwikkelen van modellen. “Het notariaat maakt gebruik van verschillende modellen om uiteindelijk een akte te kunnen passeren,” vertelt Nicole. “De ontwikkelkant, daar ben ik verantwoordelijk voor. Ik ontwikkel in iDoc (Interactieve Document Verwerking) en mijn specialisatie is KIK (Ketenintegratie Kadaster). Ik besteed het grootste deel van mijn tijd aan het uitwisselen van gegevens om de interne kant van het proces te kunnen ontwikkelen. Daarvoor moet ik continu op de hoogte zijn van alle wet- en regelgeving. Bij het maken van een model moet je overal rekening mee houden, want alles moet tot in de puntjes kloppen binnen een notariaat.”

Hard werken, maar geen negen-tot-vijfmentaliteit bij Quantaris

Eén van de redenen dat Nicole het na al die jaren nog steeds naar haar zin heeft bij Quantaris, is de vrijheid die ze tijdens haar werk voelt. “Natuurlijk moet het werk altijd goed en op tijd af zijn, maar daarbinnen heb je wel de vrijheid om je tijd in te delen zoals je dat zelf wilt. Toen ik een paar jaar geleden even tijdelijk ergens anders werkte, ervoer ik die vrijheid, ondanks het leerzame werk, veel minder. Ik miste mijn oude baan! Bij Quantaris is er geen sprake van een negen-tot-vijfmentaliteit. Bovendien kan ik vrijwel altijd thuis werken.”

Bij Quantaris heeft elke medewerker respect voor elkaars expertise

“Iedereen heeft – en uit ook – waardering voor elkaar.” Dat is hoe Nicole de verhoudingen met collega’s zou beschrijven. “Elke medewerker heeft zijn of haar eigen expertise. Ik vind het heel belangrijk dat je elkaar daarin kunt waarderen. En die waardering spreken we ook hardop naar elkaar uit. Je hoeft geen beste vrienden te zijn, maar onderling respect is heel belangrijk. Bij Quantaris zit dat voor mijn gevoel echt goed op dit moment. We besteden dan ook veel aandacht aan teambuilding.”

Aan uitdaging geen gebrek!

Hoe Nicole de toekomst ziet? Voorlopig haalt ze genoeg voldoening uit haar huidige werk. “De wereld en de techniek ontwikkelt zich sneller dan ooit. En om daarin te kunnen meedenken, dat blijft elke dag een uitdaging. De oplossing iDoc wil ik dan ook blijven finetunen en verbeteren. Ik geloof ook echt dat klanten heel erg gebaat kunnen zijn bij maatwerk via deze tool. Hoe meer er gebruik van iDoc wordt gemaakt, hoe efficiënter een notariaat kan werken. ”

Kom jij ook bij Quantaris werken?

Spreekt het verhaal van Nicole jou aan? Quantaris is nog op zoek naar nieuwe collega’s. Op ons verlanglijstje staat onder andere een R&D Manager. Open sollicitaties zijn ook van harte welkom. Bekijk onze vacaturepagina en solliciteer! Wie weet kunnen we je binnenkort verwelkomen is ons gezellige team.